Transporten

Gebroeders Geelhoed SQAS Certificaat

SQAS (Safety & Quality Assessment for Sustainability) is een systeem van uniforme beoordelingen door derden om de prestaties van logistieke dienstverleners en chemische distributeurs te evalueren. SQAS-beoordelingen hebben betrekking op kwaliteit, veiligheid, beveiliging, milieu en CSR (maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Na een succesvol en geslaagde audit hebben wij het SQAS Certificaat gekregen.

Download ons SQAS certificaat Gebroeders Geelhoed - SQAS Certificaat

Transporten

Gebr. Geelhoed B.V. is enkele maanden na oprichting begonnen met het rijden van bitumen. Deze grondstof voor asfalt wordt vervoerd op een temperatuur van ongeveer 180 graden. Door deze hoge temperaturen betreft dit specialistisch werk, veiligheid staat hierbij voorop. Dit werk is seizoensgebonden en drukste maanden zijn april tot en met november. Het product vervoeren wij met een tankwagen van onze opdrachtgever, dit is een vaste opdrachtgever en naar ieders tevredenheid rijden we elk jaar de seizoenen mee.

Voor alle andere transporten kunt u altijd contact met ons opnemen. We zorgen ervoor dat ook uw transport vakkundig en veilig wordt getransporteerd.

Milieu en duurzaamheid

Het wagenpark van Gebr. Geelhoed B.V. is uitgevoerd met een Euro 5 of Euro 6 motor. Om het brandstofgebruik van deze motoren zo laag mogelijk te houden, hebben alle chauffeurs een training gevolgd. Tevens zijn al onze trekkers voorzien van alle luxe middelen om het rijgedrag op een zo milieu bewust mogelijke manier uit te kunnen voeren. Al onze trekkende eenheden hebben bij de desbetreffende dealer een onderhoudscontract om de trekker in de juiste conditie te houden. Dit wordt, zoals voorgeschreven vanuit de wet, jaarlijks uitgevoerd. Daarnaast worden de gebruikelijke onderhoudsbeurten elk jaar voltooid.

Kwaliteit en veiligheid

Bij Gebr. Geelhoed B.V. staat kwaliteit en veiligheid voorop. Wij willen onze transporten op een zo’n snel en veilig mogelijke manier uitvoeren. Binnen onze bedrijfsvoering doen we er alles aan om onze eigen prestaties op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu continue te verbeteren, met name bij het vervoer van gevaarlijke stoffen. Gezien het vervoer van gevaarlijke stoffen onze hoofdactiviteit is, blijven we ons hierin ontwikkelen en doen we er alles aan dit mogelijk te maken.

Al onze chauffeurs zijn in het bezit van certificaten van een of meerdere van de onderstaande opleidingen. Tevens bieden we onze medewerkers de mogelijkheid zich voortdurend te laten bijscholen. Een werknemer die bij ons in dienst komt en niet in het bezit is van een van onderstaande opleidingen, geven wij de kans dit zo snel mogelijk te halen.

Ons complete wagenpark is ADR gekeurd en uitgerust met een uitgebreid assortiment aan veiligheidsmiddelen, beschermingsmiddelen (PBM’s) en koppelingen voor laden en lossen. Al onze chemieslangen worden elk jaar gekeurd en hebben allen een keuringscertificaat.

- ADR
- BBS ( Behaviour Based Safety)
- VCA basisveiligheid
- Basiscursus Heftruck
- ISOPA

Wij hebben ook onze eigen veiligheidsadviseur.

Traceerbaarheid en volgbaarheid

Gebr. Geelhoed B.V. heeft in alle trekkende eenheden een CarCube ingebouwd. Wij hebben gekozen voor Trimble’s boordcomputer omdat het een heel gebruiksvriendelijke en moderne boordcomputer is. De navigatie welke in het systeem zit, brengt de nodige rust voor onze chauffeurs. De CarCube laat duidelijk de urenregistratie zien, zo zien de chauffeurs makkelijk hoeveel uren ze nog moeten rusten of hoeveel ze er nog kunnen rijden. Ook hebben wij een scan erbij genomen die we aan de CarCube kunnen koppelen.

Voor onze opdrachtgevers is dit ook fijn werken. Door deze middelen kunnen wij ten alle tijden aantonen waar onze chauffeurs zich bevinden en hoe laat ze zich ongeveer op de plaats van bestemming melden zonder dat wij de chauffeur ermee moeten lastig vallen. Direct na belading of lossing scannen onze chauffeurs de papieren en krijgen wij deze direct in ons systeem. Zo kunnen wij de documenten direct naar onze opdrachtgevers sturen en hebben zij na een laad- of losactiviteit direct alle papieren digitaal op de computer staan. Door dit systeem hebben wij altijd een goed overzicht hoe lang we met iets bezig zijn. Discussies over bijvoorbeeld wachttijden kunnen we hiermee ook voorkomen.