Gas transport

Gas transport

Het vervoer van gassen is niet iets wat je direct onderbrengt bij een transport bedrijf. De ruime ervaring die onze vader Joop Geelhoed de afgelopen 20 jaar in dit transport heeft op gedaan komt dit bedrijf goed van pas. Alle ervaring en kennis die hij heeft opgebouwd over dit specialistische vervoer, kan hij nu over brengen op ons bedrijf.

Tot op heden rijden wij elk seizoen mee in de koolstofdioxide (CO2), daarnaast rijden wij ook cryogene en industriële gassen. Dit vervoeren wij op een veilige en kwalitatieve manier naar alle landen in Europa die dit nodig hebben. Veelal bezoeken wij hiervoor Duitsland, Belgie, Frankrijk, Spanje, Italië en Tsjechië, maar ook Engeland is een land waar wij veel komen.

Sinds 2017 hebben wij een nieuwe DAF trekker 460 4x2 euro 6 met alle veiligheidsvoorzieningen die nodig zijn volgens de laatste richtlijnen. Deze trekker is uitgerust met een compressor en pomp, een lichtgewicht Hydrapak HK3 pomp. Hiermee kunnen wij vloeistofpompen en gaspompen aandrijven. Zo hebben wij altijd de mogelijkheid om te kunnen laden en lossen op plaatsen waar geen pomp aanwezig is.

Wat is koolzuur transport ( CO2 )

Koolzuur wordt veel ingezet in onder andere de voedselindustrie. Het gas ontstaat wanneer koolstofdioxide, beter bekend als CO2, wordt opgelost in water. Koolzuur is geur- en kleurloos en wordt veel gebruikt om dranken te voorzien van prik. Tevens zorgt het ervoor dat producten langer houdbaar zijn.

Koolzuur is niet alleen goed voor de voedselindustrie maar kan ook worden ingezet als blusmiddel. Dit gebeurt in de vorm van koolzuursneeuw.

Wat zijn cryogene gassen

Dit zijn gassen die vloeibaar zijn gemaakt door ze extreem af te koelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn argon (-186°C), helium (-269°C), stikstof (-196°C), zuurstof (-183°C) en waterstof (-253°C). Ze worden onder andere gebruikt in de voedsel industrie en metaalbewerking. In de voedselindustrie worden deze gassen vooral gebruikt om de bacteriën te doden door de levensmiddelen in te vriezen. Voorgaande zijn enkele voorbeelden waarin cryogene gassen worden gebruikt. Het gebruik hiervan is oneindig en dus denken wij graag mee met een oplossing.

Wat zijn industriële gassen

Industriële gassen zijn gassen die in de industrie voor allerlei toepassingen gebruikt wordt. De bekendste gassen zijn stikstof, argon, waterstof, CO2, acetyleen en helium.

Voorbeelden van industriële gassen

De toepassing van een gas is afhankelijk van de gaseigenschappen. Elk gas heeft zijn eigen unieke kenmerken. Hieronder staan een aantal gassen die in de industrie worden toegepast.

  • Stikstofgas / distikstof
  • Ethaan
  • Kryton gas
  • Neon gas
  • Xenon gas
  • Propaangas
  • Isobutaan